Olen myös muualla internetin ihmeellisessä maailmassa
twitter: @JaniOsmo instagram: @janiosmo

torstai 14. marraskuuta 2013

Punainen aurinko nousee

Ai ettien että mikä näky tiistaina tervehtikään ikkunasta kun oli sängystä ylös päässyt! Taivaanranta punaisena kun aurinko nousi kaupungin ylle. Oli kyllä hieno maisema katseltavana. Ja vielä kun aurinko jatkui nousuaan koko koulumatkan ajan muuttaen koko ajan maisemaa. Ainoa asia mikä aamussa harmitti oli etten noussut aikaisemmin kuvaamaan tätä hienoutta kaikessa rauhassa.

Otin aamulla nopeasti pari kuvaa parvekkeelta käsivaralta. Saipahan sentään vähän kuvattua enne kouluun menoa :) Yksi syksyn ja talven (harvoja) hyviä puolia on auringonnousujen myöhäinen aika, sillä niitä kerkeää helposti kuvaamaan ilman aikaisin heräämistä.

Canon EOS 550D & Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II
1/8s  /  f/6.3  /  ISO 400  /  18mm
Kuvat yhdistin Canonin omalla PhotoStitch-ohjelmalla. Ohjelma toimii hyvin tähän tarkoitukseen, vaikka melko yksinkertainen onkin. Toivoisin ohjelmaan mahdollisuutta säätä yhdistymiskohtaa, sillä usein saumaan jää näkyviin selvästi kuvien olevan eri tasolla, toinen siis ylempänä/alempana. Usein tämä on onneksi helppo häivyttää Aperturessa. Mahtavaa olisi myös jos kuvat voisi yhdistää RAW-tiedotoina, ja siirtää edelleen Apertureen. Nyt kun kuvat joutuu suoraa muuttamaa JPEG-muotoon on värien ja valotuksen muokkaaminen paljon heikompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti