Olen myös muualla internetin ihmeellisessä maailmassa
twitter: @JaniOsmo instagram: @janiosmo

torstai 20. kesäkuuta 2013

Kuumaa & kylmää

Illalla tuli yht'äkkiä inspiraatio yrittää toteuttaa vanhaa kuvaideaa jäisestä lasista. Kaivoin hyllystä Riedelin konjakkilasit, ja aloin taiteilemaan. Alunperin mielessä oli ottaa kuva "hikoilevasta" lasista, jossa on nestettä sisällä. Ikävä kyllä parvekkeella oli jo liian kylmä saadakseni tämän efektin aikaiseksi, vaikka yritin jääkylmän nesteen ja uunikuuman lasin yhdistelmää... Tästä kokeilusta tuloksena vain nesteellä varustettu lasi, ilman hikoilua.
Plan B siis käyttöön. Eli puhdas lasi suoraan pakkasesta terassille kuvattavaksi. Aluksi lasi oli tietenkin aivan valkoinen huurteesta, mutta alkoi suht' nopeasti muuttaa näköään. Parhaalta lasi näytti minun mielestäni kun osa lasista oli vielä huurteen peitossa ja osa oli jo niin sulanut, että vesi valui pintaa pitkin. Napsin kuvia puolen tusinaa, ja valitsi koneen näytöltä mielestäni parhaan, josta tein myös mustavalko-version. Minun mielestä mustavalkoisuus sopii tämän kuvan henkeen hyvin, tuo hieman klassista tunnelmaa. Kuvaan olen tyytyväinen, ja se päätyikin MacBookin taustakuvaksi.Touhu näytti varmaankin välillä vähintään huvittavalta kun yritin lämmittään lasia kuumalla vedellä ja uunilla, ja kaadoin sitten juomapullosta jäistä sinistä vettä lasiin. Lasi oli terassin keskellä puutuolilla ja itse olin kameran kanssa sisällä. Näin sain pitkällä polttovälillä syvyysterävyyttä, ja taustan epäselväksi. Olisi taas pitänyt vain pysyä perus asioissa, ja kuvata suoraan vain jäistä lasia. Kesällä kuumana päivänä yritän taas muistaa tämän idean, ja yrittää saada hikoilevasta lasista kuvan.

Tänään kävinkin shoppailemassa Rajasta Canonin hyvityskampanjaan kuuluvan objektiivin jolla saa sitten syväterävyyttä vähän lähempääkin. Lisäksi ihastuin putken kokoon, tuon kanssa kamera on erittäin pieni! Objektiivi ulkonee suunnilleen yhtä paljon kuin kameran oma salama. Nyt tulee varmasti kannettua kameraa enemmän mukana, kun kokokaan ei ole enää este. Lisäksi hinta-laatusuhde on erittäin hyvin kohdillaan, sillä hintaa on kampanjan aikana vain 150€! Objektiivi on ilmeisesti ollut suosittu, sillä olivat loppu ja saan omani ensi viikon keskivaiheilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti